tisdag 9 oktober 2012

Äppelpaj & vaniljsås

Recept

Äppelpaj
Smuldeg - med havregryn
1/2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 tsk socker
50 g margarin
Äpplen

Gör så här
Sätt ugnen på 225°, smörj en ungssäker form. Lägg mjöl, havregryn, socker och margarin i en skål, fördela margarinet och gör en smuldeg. Fördela äpplena i formen och strö över socker och ev kanel, häll på smuldegen över äpplena och ställ in i mitten av ugnen tills äpplena är mjuka, ca 20 min.

Vaniljsås
1 ägg
2 dl mjölk
1 tsk potatismjöl
1 msk socker
1/2-1 msk vaniljsocker

Gör så här
Vispa ihop ägg, mjölk, potatismjöl och socker i en kastrull och låt sjuda. När den första bubblan bubblat, vispa hela tiden, fortsätt vispa såsen tills den kallnat så att den inte bränner fast i botten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar