Kräm 1 pers:
1 dl bär
1 dl vatten
3 msk socker
Kokas mjuka i en kastrull
1/2 dl vatten
1 msk potatismjöl
Skakas ihop i redningsbägare, hälls i en kastrull under omrörning. Koka upp = klart
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Kanel bullar:
Ingredienser:
50 g margarin
2 dl mjölk
25 g jäst = 1/2 paket
eller 2 tsk torrjäst
1/2 dl socker
1 krm salt
5-6 dl vetemjöl
Fyllning:
margarin
socker
kanel
(kardemumma)
vaniljsocker
Pänsling:
1
ägg
pärlsocker
1. Smält margarinet i en kastrull
2.
Tillsätt mjölken och värm till 37/45 grader
3. Smula ner jästen i en
skål, häll i degspadet blanda med en träsked
4. Tillsätt socker, salt
och 4 1/2 dl mjöl
5. Arbeta med degen tills den släpper skålen
6.
Ställ degen att jäsa i ca 10 min under bakduk
7. Sätt ugnen på 250°
och ställ ut formarna på en plåt
8. Ta upp degen på mjölat bakbord,
kavla ut degen till en rektangel
9. Bre på margarin, häll på socker
kanel ev kardemumma eller vaniljsocker
10. Rulla ihop den och dela i
lika stora delar, lägg dom i formarna låt jäsa till dubbel storlek
11.
Pensla på med ägg och häll på pärlsocker
12. Sätt plåten i mitten av
ugnen i ca 6 min
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar