onsdag 16 maj 2012

Bär kräm & Kanel bullar

Kräm 1 pers:
1 dl bär
1 dl vatten
3 msk socker

Kokas mjuka i en kastrull

 1/2 dl vatten
1 msk potatismjöl

Skakas ihop i redningsbägare, hälls i en kastrull under omrörning. Koka upp = klart

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Kanel bullar:
 Ingredienser:
50 g margarin
2 dl mjölk
25 g jäst = 1/2 paket eller 2 tsk torrjäst
1/2 dl socker
1 krm salt
5-6 dl vetemjöl

Fyllning:
margarin
socker
kanel
(kardemumma)
vaniljsocker

Pänsling:
1 ägg
pärlsocker

1. Smält margarinet i en kastrull
2. Tillsätt mjölken och värm till 37/45 grader
3. Smula ner jästen i en skål, häll i degspadet blanda med en träsked
4. Tillsätt socker, salt och 4 1/2 dl mjöl
5. Arbeta med degen tills den släpper skålen
6. Ställ degen att jäsa i ca 10 min under bakduk
7. Sätt ugnen på 250° och ställ ut formarna på en plåt
8. Ta upp degen på mjölat bakbord, kavla ut degen till en rektangel
9. Bre på margarin, häll på socker kanel ev kardemumma eller vaniljsocker
10. Rulla ihop den och dela i lika stora delar, lägg dom i formarna låt jäsa till dubbel storlek
11. Pensla på med ägg och häll på pärlsocker
12. Sätt plåten i mitten av ugnen i ca 6 min


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar