onsdag 2 maj 2012

Potatis och köttfärs gratäng

Recept
3 potatisar
150 g köttfärs
ca 3 msk grädde
ca 2 msk vatten
paprikakrydda
salt
peppar

Gör så här, sätt på ugnen på 225°. Värm en stekpanna på medelvärme och lägg i ca 1 msk smör och 1 msk olja. Skala potatisen och skär den i tunna skivor. Fräs löken och när den är klar så lägg i köttfärsen och fräs tills den inte är röd längre. Smöra en form. Lägg ett lager med potatis i botten på formen, lägg på köttfärsen. Krydda. Lägg på ett lager till med potatis, och häll på grädden och vattnet. Sätt in i ugnen i ca 20 min. Annars tills potatisen är mjuk.


Wookade grönsaker
1 morot
en 2 cm skiva squash
en liten bit vitkål
2 msk olja

Gör så här, Värm 2 msk olja i en kastrull eller wookpanna. Skala moroten. Skiva den i ganska tunna skivor. Skiva alla grönsaker i ungefär lika stora bitar. Wooka moroten först, sedan när den nästan är klar lägg i dom andra grönsakerna. Och wooka dem tills dom är mjuka


Bedömning: Det blev jättegott, den skulle vart inte i ugnen lite till men vi hann inte. Jag gillar inte wookade grönsaker så jag tog inga.

Jag jobbade med Kajsa Dahlberg och Annie Poulsen

Gemensam uppgift: Återvinningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar